lauantai 15. kesäkuuta 2019

Yksi velka pois ja toinen tilalle

Ulosotto kuittasi tässä kuussa minulta yhden velan pois! Niin onnellinen tästä! Ulosotossa "enää" 16 velkaa. Tämä nyt maksetuksi tullut oli yksi saman velkojan (Lowell, ent. Lindorf) useista veloista, joita ulosotto maksanut aina yhtä kerrallaan pois. Laitan joku päivä päivitetyn listan näistä veloista tänne, mutta käytännössä minulla olisi mahdollisuudet kuitata ulosotosta vielä 3 velkaa pois, ovat sen verran pieniä. Vähän houkuttelisi, mutta tämän kuun budjetti on tiukka ja ylimääräiset taulukkomaksut extrasuorituksista ei houkuttele yhtään. Täytyy vielä miettiä. Jossain vaiheessa varmaan kyllä alan makselemaan noita, jos en nyt kesällä,niin ehkä syksyllä.

Nyt ulosottovelka 13854e ja sentit päälle. Ennen joulukuuta pitäisi päästä alle 10000 ja siitä alkaisikin sitten laskettelu kohti nollaa. Edelleen niin kovin hankala käsittää, että tuo velka lopultakin alkaa kohta näkemään päätepisteensä. Tuntuu, että kesti niin älyttömän pitkään se tilanne, että velkaa oli päälle 40000 ja silloin ajatus siitä, että joskus se tulisi maksettua, oli aivan liian kaukainen haave. Minähän en edes seurannut tuon velan määrää ennenkuin joskus vain joku päivä tajusin, että se on tipahtanut jo alle 30k. Muistan, kun keväällä 2017 soitin viimeksi uo-virastoon ja silloin velka oli noin 41000.

Ulosoton ulkopuolisissa veloissa tuli sen sijaan vastaan yksi takapakki. Sain laskun velkojalta jostain vanhasta vipistä ja perivät noin 400e. Tätä velkaa en ole listannut, enkä muistanut. Velkoja laitteilee tuosta muistutuksia noin kerran vuoteen. Nyt en ota tuota maksuun, joten jatkakoot muistuttelua. En jotenkin jaksa uskoa, että oikeasti veisivät tuota ulosottoonkaan enää 8vuoden jälkeen (velka on vuodelta 2011).

Lisäksi minulla on velkoja (4kpl) hämäräyritykseen FC perintä, jolta on kielletty perintä. Laitteli jokin aika sitten jonkun asianajotoimiston nimissä perintäkirjettä, mutta aion tämänkin katsoa vasta siinä vaiheessa, kun nämä "kunnon" velkojat on hoidettu. Tuosta FC perinnän perintäkirjeistähän oli juttua ihan iltalehdissäkin. Ei ihan puhdasta touhua ja epäilen, että näinköhän etenisi nuokaan velat uo asti. Nämä velat minulla olleet kuitenkin muistissa ja excelissä.

6 kommenttia:

 1. Oliko niin, että vaikka taulukkomaksut ovat jo muuten poistuneet, niin ylimääräisistä suorituksista ne pitää kuitenkin maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,näin olen ymmärtänyt uo-ohjeista ja, mitä olen lukenut muista blogeista.

   Poista
 2. Aivan huikeaa tuo velkojen sulaminen sinulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättää tosiaan aina itsenikin, kun alan tuota miettimään. Taulukkomaksutkun poistuivat ja muutama velka väheni pois, niin tuo velan sulaminen pääsi vauhtiin.

   Poista
 3. Olen miettinyt onko järkevää antaa kaikkien mennä ulosottoon, vai jättää osan ulkopuolelle. Eikös sulla ole osa uo:n ulkopuolella? Mikä oli syy tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa velkojista ei ole vain koskaan vienyt velkoja ulosottoon, enkä ole niitä erikseen vaatinut. Ja osa veloista valui perintään siinä vaiheessa, kun uo oli muuten jo täydessä vauhdissa. Olen sitten pikkuhiljaa alkanut hoitamaan näitä velkoja uo:n ulkopuolella. Lisäksi minulla oli esim. luottosopimuksia Ellokselle ja H&M:lle, jotka jossain vaiheessa kariutuivat perintään (pelien takia) ja en näitä halunnut enää päästää ulosottoon. Jos on joku järkeväkorkoinen ja lyhennserältään sopiva laina, niin varmaan itse jättäisin ulkopuolelle. Jos on varmaa, että sen pystyy loppuun asti hoitamaan. Jos korko on yli 7% ja summa iso, niin sitten päästäisin ulosottoon.

   Poista