lauantai 29. kesäkuuta 2019

Loma ja rahat

Kesäkuun palkasta ja lomarahoista on jo kaksi viikkoa ja käyn päivittäin ihmettelemässä tilini saldoa. Tunne on vaikea selittää, mutta en muista aikaa (lieneekö sellaista ollutkaan koskaan), että tililläni lepää yhä suht kivasti rahaa, vaikka palkkapäivästä on jo aikaa. Kesälomamatka tulossa vielä ennen seuraavaa palkkapäivää ja on niin onnistunut tunne kun tiedän, että minulla on rahaa käytettävissä tuolla matkalla.

Kirjoittelin aikaisemmin kuinka budjetoin kesäkuun palkkaa niin, ettei siitä liikoja jää yli. Päädyin lopulta jättämään yhä pari laskua maksamatta ajoissa ja nauttimaan kesästä. Kyseessä samat laskut, jotka aina valuneet kuukaudella eteenpäin. Yritän hoitaa ne joko heinä- tai elokuussa.

Suurimman onnistumisfiiliksen olen kuitenkin saanut tässä kuussa pelaamattomuudesta. Minulla ei ole ollut isoja pelihaluja ja muistan vielä kesän 2018 ja kuinka pelasin lomarahoja läpi yön. Katsoin tilitapahtumia kesäkuulta 2018 ja olin pelannut koko palkkani pariin päivään. Olin jopa yrittänyt pelastaa osan rahoista nostamalla ne käteiseksi palkkapäivänä, mutta päätynyt tallettamaan ne takaisin pari päivää myöhemmin.  Muistan kuinka kävimme risteilemässä ja oli aivan pa ja mies joutui  maksamaan kaiken. En voinut ostaa laivalta itselleni mitään ja lapsienkin toiveet äidilleen jouduin vain tyrmäämään. Juuri ennen lomamatkaa tuli lapsilisät, mutta pelasin ne junamatkan aikana. Lopulta laskin senttejä, että sain ostettua itselleni halvimman tamppoonipaketin.

Hieman takapakkia tähän kuuhun on tuonut mieletön halu ostella kaikkea ja samalla säästää rahat tilillä. Lopputuloksena olen tilaillut netistä tavaraa ja käyttänyt maksutapana Klarnaa ja sen luottoa, joka on ihan järjetöntä, mutta osaltaan mahdollistanut sen, että sain hankittua kerrankin miehelleni kivan synttärilahjan ja säästettyä samalla matkakassaa. Netistä tuli ostettua itsellekin jotain, ei täysin päätöntä, mutta olisin selvinnyt ilmankin. Klarnalla saldo huitelee nyt jo useissa satasissa ja otan kesän jälkeen tavoitteeksi hoitaa sen pois loppuvuoden aikana. Klarnan luotto ärsyttää vähän, mutta on myös mahdollistanut paljon, joten en aio siitä nyt masentua.

Pelitöntä elämää on nyt kertynyt jo 57päivää ilmaispyöräytyksestä ja 132 päivää edellisestä talletuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti