lauantai 8. helmikuuta 2020

Ylimääräinen suoritus uo:lle

Kolme päivää sitten tein sen, mitä en aikonut tehdä, mutta kiinnosti nyt vain kokeilla. Tein ulosottoon ylimääräisen suorituksen. Halusin maksaa yhden 19,08e velan pois.
Maksoin uo:n mobiilisivujen kautta, valitsin velan, loppusummaa en päässyt muuttamaan, mikä vähän ihmetytti, kun kuitenkin pitäisi mennä taulukkomaksut. Maksun jälkeen sivuilla näkyi tuo suoritus tilassa käsitellään. Seuraavan kerran sivuille kirjautuessani, tuo suoritukseni olikin "kadonnut". Ei näy missään, ei ole kuittia, velka ei ole poistunut, eikä lyhentynyt, vaan ainoastaan kasvanut +0,01e.

Ottaisin mielelläni vastaan kokemuksia, miten nopeasti nämä ylimääräiset suoritukset yleensä käsitellään.

Uo-velka on muutenkin kasvanut viimeisten 2 viikon aikana melkein 20e..en olekaan aiemmin tajunnut, että velkasumma päivittyy pikkuhiljaa ylöspäin lähes päivittäin.

6 kommenttia:

 1. Niin siis koko ajan se korko sinne päivittyy. Ja velkasummat mitä näkyy lainojen perässä sisältää ja valmiiksi sen taulukkomaksun. Eli jos lataat ulosottovelallisen asiakirja tulosteen niin siellä summa ilman taulukkomaksua.

  Kun olet nyt maksanut lainan kokonaan pois etusivulla näkyvän summan mukaan, olet samalla maksanut myös taulukkomaksun. Velka poistuu näkyvyvistä viikon sisällä, ja se poistuu kokonaan eikä sitä sen viikon maksun käsittely aikana kertynyttä korkoa enää huomioida vaan se nollaantuu. Mulla on lyhimmillää kestänyt 2vrk maksamisesta nollaantumisen näkyminen ja pisimmillää n. 6vrk. Eli ei syytä hätäillä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos tiedosta :) Odottelen ehkä kuitenkin tämän ekan maksun kanssa maaliin asti, ennenkuin makselen lisää. Jotenkin nyt vain iski tarve saada noita tuolta vähemmäksi. Uutta tietoa tosiaan tuo, että summa sisältää jo taulukkomaksut.

   Poista
  2. ..jatkaakseni vielä, että en ole edes tajunnut tuota tulostetta aiemmin. Tämä selittää nyt sen, että miksi välillä velka näyttää lyhenevän maksettua enemmän (eli taulukkomaksut häviävät, kun velka tulee maksetuksi). Olen myös seurannut koko ajan noita taulukkomaksun sisältäviä lukuja..tämä tieto pienensi nyt siis velkaani 600e verran :D. Kokonaisvelkani onkin siis vain 5952,66e tällä hetkellä.

   Poista
  3. Juurikin näin, joo se on vähä mun mielestä vammanen systeemi tuolla uo:n sivuilla.

   Poista
 2. Muistatko, paljonko sulla oli velkasaldo alkujaan uo:ssa, ja paljonko tuli korkoja ja kuluja päälle? Tämä kiinnostaa siksi, että saisi kokonaiskuvaa velan lyhentymisestä, olet kuitenkin n. 8 vuotta uo:hon maksellut, jos oikein ymmärsin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilut 8 vuotta olen tosiaan maksellut ja kokonaiskuvaa minulla ei täysin ole edes ole. Kesti useamman vuoden, että kaikki velat olivat ylipäätään valuneet ulosottoon ja koko tuon ajan jo maksoin. Viimeisin ulosottoon valunut velka oli opintolaina vuonna 2015. Vuonna 2014 tehtiin puoliksi omistamaani taloon turvaava ulosmittaus ja tuolloin velka oli yli 40000, jonka päälle tuli tosiaan vielä noin 9000e opintolainavelkaa. Minulla on muistikuva, että velka olisi ollut pahimmillaan noin 54000e ja vielä tasan 3 vuotta sitten, keväällä 2017, velka oli yli 40000e. Siitä velka lähti sitten yllättävänkin nopeasti laskuun, ollen vuotta myöhemmin 32000 ja 2019 alussa reilut 20000e. Yksittäisiä velkoja minulla on varmaan ollut noin 30 ja arvioisin, että kuluja velkohen siirrosta ulosottoon tuli alkuperäisen velan päälle ehkä noin 10000e. Jokaiseen velkaan kun laskee oikeudenkäyntikulut ja sitten toki ekat pari vuotta taulukkomaksut lyhennyksiin. Korkohan on uo:ssa maltillinen verrattuna alkeperäisiin velkoihin.

   Poista