keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Ahdistus

Toukokuun palkka tuli viime viikolla, ulosottoon lähti 1002e, mutta tuo summa ei ole ulosotossa kohdistunut mihinkään. En ole saanut maksusta kuittia, eikä sitä näy ulosoton nettisivuillakaan. Ainoa paikka, jossa se näkyy on "Oma tilanne" graafi, jossa näkyy maksupylväs toukokuulta, mutta saldo näyttää samaa (tai itseasiassa muutamaa euroa enemmän) kuin huhtikuussa.
Olen yrittänyt tavoitella ulosottoa, jättänyt sinne kysymyksen ja yhteydenottopyynnön, mutta ei ole kuulunut mitään. Ärsyttää ihan suunnattomasti.
Palkkapäivät ovat olleet nyt jonkin aikaa päivä, jolloin en niinkään odota sitä tilille tulevaa rahaa, vaan nimenomaan sitä, miten maksut kohdistuvat ulosotossa ja päätyykö joku velka nolliin.
Olisin halunnut myös maksaa ulosottoon jonkun pienen velan, mutta nyt kun en tiedä, miten toukokuun palkka jakautuu velkoihin, niin en pysty tuotakaan tekemään.

Lisäksi otin ihan mielenkiinnosta Bisnodelta luottotietoni ulos. Maksoin vielä tästä, koska olen käyttänyt maksuttoman kertani tältä vuotta viime elokuussa. Luottotiedoissa kummittelee edelleen UMS-velka, jonka olen maksanut loppuun vuonna 2017. Tästäkin laitoin ulosottoon kyselyä, kun käsittääkseni ko. merkinnällä oleva velka pitäisi poistua rekisteristä, kun velka on maksettu. Lisäksi tiedoissani on pari merkintää pitkäaikaisesta ulosotosta, joiden pitäisi poistua ulosoton päätyttyä. ...sikäli mikäli tämä ulosotto nyt päättyy, kun ei edes maksut kirjaudu velkoihin.

Tämä koko ulosotto on tuntunut toimivan todella tarkasti melkein 9 vuotta ja nyt, kun alkaisi olla viimemetrit jäljellä, niin tulee tällaista. Todella, todella raivostuttavaa.

No, minä jatkan ulosoton tavoittelua ja kunhan saan sieltä asioita selville, niin päivittelen taas velkatilannettani. Piti vain päästä vähän höyryämään.
Pelaamattomia päiviä 139, ulosoton päättymiseen päiviä 56. 


3 kommenttia:

 1. Todennäköisesti sulla on maksujakson vaihtuminen. Eli uo jaksottaa 6kk välein maksut lainoille tasasesti. Sit ku 6kk mennyt nii uusi jaksotus. Se jaksotus pitää kai tehä käsin. Sen takia uo maksusuorituksen kirjautuminen voi viipyä, mutta kyllä se sinne tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos infosta, tuollaisesta en ole tiennytkään. Ilmeisesti on aiemmin hoidettu nopeaan tai ennakkoon jaksotukset. Toki järki sanoo, että oma ulosottomieheni voi olla esim. lomalla ja taustalla juurikin joku tällainen,mutta malttamattomana sitä haluaisi tällaiset asiat heti kuntoon. Sain nyt taas tuohon UMS velkaani vahvistuksen velkojalta, että ei ole heillä enää avoinna.

   Poista
 2. Omalla kohdallani UMS -merkinnöistä laitettiin tieto luottotietoyhtiöille vasta nyt kun siitä erikseen kysyin. Eli poistuu varmasti! Tsemppiä! <3

  VastaaPoista