tiistai 16. kesäkuuta 2020

Jäljellä 30 päivää

Viimeisistä kahdesta otsikoinnista huolimatta, en aio päivittää statustani päivittäin, kunnes päiviä jäljellä nolla. Päivitys kuitenkin eiliseen tilanteeseen. Puuttumaan jääneet 121 euroa olivat kohdistuneet tänään ainokaiseen avoimeen velkaan, joten ulosottovelka tällä hetkellä on järjestelmässä 765,12e ja ilman taulukkomaksuja 681,12 euroa.

Mietin tänään, että mikä muuttuu, kun ulosotto loppuu. Huomaanko mitään konkreettista eroa seuraavana palkkapäivänä ja sen jälkeen? Palkasta lähtee kuitenkin maksut vielä heinäkuussa, joten taloudellinen vaikutus näkyy vasta elokuussa. Tosin silloinkin makselen varmasti isommin pois  ulosoton ulkopuolisia velkoja. Varmaan ainakin tulen tarkkailemaan  luottotietojeni puhdistumista, kunnes totean niiden puhdistuneen. Velkaa en aio ottaa, mutta todennäköisesti tulen hankkimaan itselleni pankkikortin. En usko mihinkään isoon ja nopeaan uudistumiseen ja muutokseen, mutta ehkä tietynlainen mielen painolasti kevenee.

Suunnitelmani on, että elokuun palkasta alkaen käytän ulosotosta säästyneen rahan ulosoton ulkopuolisten velkojen maksuun ja teen tästä ihan suunnitelman. Sen jälkeen siirryn järjestelmälliseen säästämiseen ja ihan jo taloudellisen puskurin kerryttämiseen. Haluaisin, että minulla olisi vähintään 10 000 euron puskuri, jolla elää muutama kuukausi, jos sattuu, että jää työttömäksi tai lomautetuksi. Tämän päälle sitten pitkäaikaista sääatämistä/sijoittamista. Näistä myöhemmin lisää, mutta tuntuu niin hyvältä lausua suunnitelmia ääneen, kun niiden toteuttaminen alkaa olla pian mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti