keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Heinäkuun velkatilanne

Huomasin, etten ole päivittänyt tarkemmin velkatilannettani sitten toukokuun.
Alla tuorein kuva ulosoton sivuilta löytyvästä kuvaajasta. Velkaa oli palkkapäivän jälkeen ulosotossa 12903,12e ja nyt tällä hetkellä 12916,34. Kuukausittain korkoihin menee keskimäärin noin 40e, joten maksassani ulosottoon 977e, lyhenee velat reilut 900e joka kuukausi.

En ole tätä mistään tarkistellut, mutta nähtävästi korot lisätään velkakohtaisesti vähän eri tahdissa, koska toisinaan velat lyhenevät enemmän kuin, mitä olen uo:n maksanut ja esimerkiksi tammikuussa velkapotti lyheni vain 500e, kun taas korkoihin hävisi reilut 400e.  Pääasia, että potti kuitenkin lyhenee. Laskeskelin, että marraskuussa minun pitäisi viimeistään olla alle 10000 euron.

 
Alla vielä kuvakaappaus ulosoton sivulta noista veloista. Yritän vastustella noita ylimääräisiä taulukkomaksuja, mutta mieli tekisi kovasti maksaa nuo kolme pienintä velkaa tuolta pois. Niihin on kohdistumassa lyhennyksiä syys-lokakuussa, joten jos malttaisin mieltäni edes sinne asti. Voi kuulostaa hölmöltä, että yritän pidättäytyä maksamasta velkaa pois, mutta minua ärsyttää suuresti, että joudun maksamaan siitä.Ulosoton eurojen lisäksi minulla on muuta velkaa tällä hetkellä 4343euroa. Tämä summa on kasvanut toukokuusta, koska tein ostoksia Klarnalle. Tästä potista myös 1300euroa kuuluu vippifirmoille, joiden perintää hoitanut fc perintä ja joka ei saisi enää tehdä perintää. Joten katson noiden kanssa, että yrittävätkö periä vai pääsevätkö vanhenemaan. Jos eivät pääse vanhenemaan, maksan nuo vasta ihan lopuksi. Loput 3000 (sisältäen noin 600e Klarnalle) lyhenevät tällä hetkellä voimassa olevien maksusopimusten mukaan yhteensä noin 300e kuussa.

Asuntolainaa lukuunottamatta velkojeni loppusumma on siis 17287euroa ja edelleen tavoite päästä näistä eroon vuoden 2020 loppuun mennessä.

1 kommentti: