maanantai 13. tammikuuta 2020

Tammikuun budjetointia

Normaalisti seuraavan kuun budjetti kannattaisi kaiketi laatia ennen kuun vaihdetta, mutta kun ei ole ollut rahaa budjetoitavaksi, niin menkööt nyt näin.

Ulosottoon 977e
Nettotulot uo:n jälkeen 1880e
Asuntolaina -330e
Lasten päivähoito -130e
Sähkö ja vesi - 245e
Ulosoton ulkopuoliset velat -205e
Säästöön rahastoon-50e
Klarna -50e
Veromätkyt -51e
Ruokaan -400e
Lasten harrastukset -235

Rahaa jää 184e + lapsilisät 199e.

Ruokamenot sisältävät kaiken muunkin kotiin tarpeellisen, kuten pesuaineet ym.

Paljon ei jää ylimääräistä, vaikkakin tuo 400  ruokamenoihin on ehkä hieman yläkanttiin. Summa kun on vain minun osuuteni koko talouden menoista.

Voisin nostaa säästöön menevän rahan osuutta,  mutta toisaalta tarvitsen käyttötilillenikin puskuria. Lisäksi menoista voi nyt puuttua jotain, mitä en vain nyt huomaa.

Pelittömyyttä menossa 11.päivä. Tililläni on rahaa 29euroa ja käteisenä 12e. Ylihuomenna on tilipäivä. Viikonlopun aikana rahaa meni jonkin verran pieniin ostoksiin. Lisäksi sain myytyä käytttämättä jäänyttä omaisuutta 30e edestä ja maksoin tuloilla jo tämän kuun laskuja.2 kommenttia:

  1. Miksi et budjetoi myös ylimääräistä johonkin? IOtse tykkään budjetoida kaikille rahoille jonkin kohteen. :) Niin se on jotenkin selkeämpi ja se auttoi mua myös paljon olemaan pelaamatta, kun tiesi mihiin rahat on tarkoitettu tai niille on osoitettu jokin kohde, joko käyttö tai säästö. Vai menevätkö ylimääräiset tuohon tilillä olevaan käyttöpuskuria? Tsemppiä pelaamattomuuteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi tosiaan järkevää budjetoida kaikki johonkin lokeroon. Jätin tuon tekemättä osittain siksi, että minulla on tiedossa pienempiä menoeriä, joita en nyt tuohon lokeroinut + käteispuskuri on yksi käyttötarkoitus. Täytyy päivittää tuota budjettia paremmaksi ja vastaamaan menoeriä, kunhan ehdin taas koneelle.

      Poista