tiistai 28. toukokuuta 2019

Ärsyyntymistä ja kesäkuun tiukkaa budjetointia

Viime tekstissä mainitsin, että laitoin hakemuksen vapaakuukaudesta ulosottoon. Viikon soittelimme ristiin ulosoton kanssa ja lopulta laitoin hänelle sähköpostia. Vastaus oli, että vapaakuukausi voidaan myöntää vain erittäin perustellusta syystä ja hakemus tulee tehdä kirjallisena ja käsittelyaika on nelisen viikkoa. Hakemukseen tarvitsisin silmälääkärin arvion lasien tarpeesta ja kustannusarvion (mainitsin siis hakemuksessa tarpeen uusia silmälasit ja silmälasit tulevat maksamaan minulle pitkälle yli 500e, ellen halua jotain pullonpohjalaseja).

Vähän ärsyttää nyt tämä,vaikka osaltani olin jo ajatellut, että perun koko hakemuksen. Jotenkin olin vain netistä aiheesta luettuani jäänyt siihen kuvitelmaan, että vapaa kuukauden saisi helpommin. On minulle liian iso kynnys kyllä lähteä silmälääkärille/silmälasiliikkeeseen pyytämään ulosottoa varten todistusta ja hinta-arviota.

Arvioni kesäkuun budjetista on nyt seuraava:
Palkka+lomarahat 2700e
Sähkölasku -400
Vakuutuslaskut -450e
Lastenhoito -210e
Uo:n ulkopuoliset velat -300e
Liiton jäsenmaksu -80e
Asuntolaina -330e
Rahastoon -50
Velka puolisolle -300e

Käteen jää 580e, jolla pitäisi elämisen lisäksi kattaa jo varattu kesälomareissu heinäkuussa, ennen seuraavaa palkkapäivää.

Selvää on, että silmälasit jää uusimatta, mikä ärsyttää suunnattomasti jo ihan sen takia, että en näe nykyisillä enää kunnolla ja lisäksi sangat alkavat olla sen näköiset, että en ilkeä näitä kohta enää pitää. Rahastoon voisin jättää tuon 50e siirtämättä ja sumplia tuota velkaa puolison kanssa, josko voisin maksaa sen myöhemmin.
Kesälle osuu myös toisen lapsen syntymäpäivät, mutta ne budjetoin lapsilisistä.

Silmälasien lisäksi jää tuo kesäkuulle haaveilemani viikonloppuloma tekemättä.

Jos jotain positiivista, niin ulosoton päättyminen ei tule viivästymään vapaakuukauden takia. Ja se on kyllä oikeastaan aika jees. Laskelmieni mukaan ulosotto päättyy siis syyskuussa 2020.2 kommenttia:

  1. Toi on tosissaan niin kakspiippunen juttu toi vapaakuukausi. Kuulostaa ihanalta että uo päättyy sulla jo ensvuonna! Se tulee nopeammin ku huomaakaan.

    VastaaPoista
  2. Aika jännä, että noin lähellä "loppu" on vielä noin tiukkaa vapaakuukauden kanssa.
    Nopeasti reilu vuosi menee! Tsemppiä!

    VastaaPoista