maanantai 20. toukokuuta 2019

Liikaa rahareikiä..

Laskeskelin palkkapäivän ja laskujen maksun jälkeen tulojani ja menojani ja en kertakaikkiaan ymmärrä, miten olen onnistunut aiemmin pelaamaan itseni kuukausittain satoja euroja tappiolle. Fakta on, että minulla on edelleen pari laskua, joiden maksamista venytän aina seuraavalle kuukaudelle. Viime kuussa oli tarkoitus, että toisen näistä maksan pois, mutta en halunnutkaan elää täysin kädestä suuhun, joten päädyin maksamaan laskusta puolet ja tässä kuussa en pysty ylimääräiseen suoritukseen. Kesän aikana saan ne jokatapauksessa ajantasalle.

Toki, olen ehkä ostellut jotain ylimääräistä, mutta en lähellekään samoilla euromäärillä kuin,mitä pelasin. Lapsille uusi peli 22e ja itselle pari paitaa 60e. Rahapeleihin meni keskimäärin se -600euroa. Tammikuussa -1280euroa!

Kuitenkin tilanne on se, että yhtään ylimääräistä ei ole. Käteen jäi n.800e. Lapsilisät menevät lasten harrastuksiin. Ruokaan saa varata sen 400e. Piha vaatii multaa ja soraa. Liiton laskua 80e en ollut budjetoinut ennakkoon, vakuutusmaksuerä 50e pitäisi maksaa kuun lopulla, kesälomamatka 500e erääntyy miehen visalla ymym..
Lisäksi kesäkuussa erääntyy talon ja lasten vakuutukset ja tarvitsen kipeästi uusia silmälaseja.

Päädyin sitten lopulta anomaan ulosotolta vapaa kuukautta kesälle. Päätös hakemisesta lähti erään seuraamani blogin kommenttikentistä, jossa asiaa puitiin. Tosin olin ajatellut asiaa aina silloin tällöin. Jännittää, miten käy. En ole koskaan vapaata anonut ja varmasti selviäisin ilmankin, mutta olishan se kiva, että kesällä jäisi laskujen jälkeen edes vähän ylimääräistä. Tuo vapaan hakeminen tuntui vähän uhkapeliltä. Entäs jos uo nyt huomaa, että laitetaanpas se talo sitten myyntiin? Sitähän kyselivät minulta pari vuotta sitten, mutta ilmoitin tähtääväni takuusäätiön lainaan ja asian annettiin olla. Takuusäätiön lainaahan en koskaan hakenut (koska pelit..). Toivon, että ymmärtävät tahtoni hoitaa velat kunnialla ulosoton kautta.

Tavallaan myös pelottaa, että vilkaiseeko uo tilitietojani kauemmas kuin helmikuun puoliväliin. Siellä kun näkyy vielä pelisiirtoja. Viimeiset 3kk kuitenkin puhtaat. Tosin tilillä näkyy varmaan pelisiirtojen verran siirtoja säästötilille ja rahastoihin, joissa säästössä nyt noin 150e.

Pelien suhteen yhä kuivilla. Jee! Ilmaispelikierroksestakin jo yli 2viikkoa ja viimeisin talletus siellä helmikuussa. Hetki sitten tuskailin tekemisen puutetta ja pelit kävivät hetken mielessä, mutta päädyin kuitenkin kirjoittamaan tämän päivityksen sen sijaan, että olisin jatkanut pelaamisen ajattelua.


2 kommenttia:

  1. Ei UO käsittääkseni tilitapahtumia näe, vain saldon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyy katsomaan tapahtumat ja on katsonut. Tämän tiedän 100% varmuudella, koska joskus kyseli minulta asioita läpikäydessämme, mitä nämä toistuvat tilisiirrot mm.paypalin kautta ovat (olin tuolloin tilaillut ebaysta pikkurihkamaa). Samoin, kun ihan uo:n alussa pelasinkin ulosottoon tarkoitetut varat, jäin siitä hyvin nopsaan kiinni, kun uo totesi, että näyttää Maltalle menneen.. jonka jälkeen sitten alkoikin ottaa suoraan palkasta.

      Poista