keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Palkkapäivä ja laskujen maksua

Tänään olen ollut tilanteessa, jossa normaalisti aina ennen pelasin. Ei ainoastaan palkkapäivän takia, vaan muutenkin. Minulla on omaa aikaa. Pari kuukautta sitten vielä pelkäsin tällaista tilannetta, olisin yrittänyt järjestää asiat siten, että palkkapäivänä en olisi vahingossakaan yksin. Nyt minulla ei käynyt mielessäkään, että olisi tarvetta. Aamulla tajuttuani, että tämä on yksi niistä tilanteista, joissa entinen minäni pelasi, sallin itselleni ajatuksen, miltä tuntuisi olla nettikasinolla ja tallettaa. Se ajatus oli vastenmielinen. Jatkoin siis vain eri blogien lukemista. Tunsin itseni taas askeleen verran vahvemmaksi. Tälläkin hetkellä voin sanoa, että ei tee mieli tallettaa, eikä pelata. Enkä pelaa.

On tosiaan taas palkkapäivä. Alkuviikosta laitoin taas laskut valmiiksi maksuun ja tilille jäi lopulta 800e käyttörahaa:

Ulosoton jälkeen käteen n.1800e
Sähkö 410
Päivähoito 295
Uo:n ulkopuoliset velat 270e
Rahastoon 20e.

Vielä pitäisi maksella pari muuta laskua, mukaan lukien Klarna-luottoa, jolle tulee välillä tilailtua netistä jotain.

Puolison kanssa maksamme asuntolainan ja talouslaskut suurinpiirtein kahtia. Usein niin, että minä maksan talouslaskut ja sitten puoliso lainalyhennykset. Täsmätään eurot sitten lainamaksun yhteydessä. Tässä kuussa menevät yksiin, joten minun ei tarvitse enää maksaa lainatilille erikseen.

Ulosottovelan saldo näyttää nyt 15 376,98 €.

Tänään tuli ehkä vähän tuhlailtua turhaan, lapsille jotain pientä kivaa ja uusi peli. Pieni hinta siitä, etten kuitenkaan pelannut senttiäkään. Pelatessa ei tässä vaiheessa tilillä olis enää juuri mitään.. menee ihan kylmät väreet ajatellessa.

Lapsilisät menevät kokonaan lasten harrastusmaksuihin ja s-bonus ylijäämäpalautukset ajattelin säästää kesälomakassaan.

Seuraavassa palkassa onkin mukana jo lomarahat, saa vähän isommin tuota ulosottovelkaa pienennettyä :)

3 kommenttia:

 1. Vaikka olen ollut pelaamatta jo kuukausia niin silti koen tilipäivän olevan yhä suurin haaste. En ole kertaakaan kokenut tuollaista itsevarmuutta asian suhteen kuin sinä. Varmasti hieno fiilis.

  Tilipäivänä (vielä siinä vaiheessa kun rahaa on tilillä) pelipiru kuiskii ja houkuttelee. Onneksi olen nyt pitkään pystynyt yön nujertamaan, mutta itsevarmuuteen minulla ei ole varaa. Tiedän, että se on niin pienestä kiinni ja taas lähtee mopo käsistä. En luota itseeni. Siksi tiukkuus ja tarkkuus on koko ajan läsnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En luota itsekään vielä täysin ja tiedostan, että yksikin huono päivä ja kaikki voi romahtaa. Nyt ollut vain jotenkin selkeä suunta elämässä ja itsevarmuus omasta kyvystä selättää tämä. Toivon vain, että tämä kestää.

   Poista
 2. Laskujen maksu on ihanaa - silloin, kun tietää, että rahat riittävät ja elämiseenkin jää. Sulla on hyvin päättäväinen ote ja uskon, että nykyistä polkua kulkiessasi todellakin pääset eroon peleistä. Sen juuri olen itse havainnut sudenkuopaksi, että ajan kuluessa varmuus lisääntyy ja merkillisesti vain kuvittelee saavuttaneensa immuniteetin. Ja näinhän ei useimpien kohdalla ole. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista