lauantai 6. huhtikuuta 2019

Alku.

Laskin juuri vuosia mielessäni ja siitä on lähemmäs 12 vuotta, kun alamäki alkoi piirtyä edessäni. Kunpa olisin silloin tajunnut seisovani ihan hyvällä tasanteella ja ymmärtänyt varoa hyppäämästä kelkkaan, joka vei mennessään ja vauhdilla.

Tuolloin 12 vuotta sitten istuin iltaa kaveriporukassa ja puheeksi nousi Paffin pelit. Rahapelit netissä. Koko käsite oli minulle täysin uusi. Aiemmin olin lapsena pelaillut isän kanssa noita pelejä kesän laivamatkoilla. Myöhemmin myös aikuisena. Mutta, että näitä voisi pelata myös netissä. Vau. Ja niistä on vielä kaverit ja heidän tuttunsa voittaneetkin!
Pakkohan sitä on kokeilla!

Nyt 12 vuotta myöhemmin olen pelannut netissä pitkälle yli 100 000 euroa, satoja ja tuhansia tuhlattuja tunteja. Takana on lähes 8 vuotta ulosottoa ja elämää luottotiedottomana. Valehtelua lähimmäisille. Poissaoloa lasten leikeistä. Rikottuja lupauksia.

Tuo 12 vuotta on kolmannes elämästäni. 12 vuotta olen polttanut rahani nettikasinoihin, valvonut öitä pelaten, välillä itkien, hankkinut järkyttävät pelivelat, miettinyt välillä itsemurhaa, suunnitellut petoksia, joilla saisin rahaa pelaamiseen. 12 vuotta olen elänyt kaksoiselämää, jonka pimeämmästä puolesta ei tiedä kukaan muu kuin puolisoni ja hänkin vain pintaraapaisun siitä.

Kuka olen? Olen nainen ja äiti, jolla on peliriippuvuus. Voin olla tuttusi, sukulaisesi, paras kaverisi, naapurisi tai kollegasi. Sinä et vain tunne toista puoltani.

Tämä blogi olkoon selviytymistarinani. Historiikki viimeisiin 12 vuoteen ja ajatusteni hautomo nyt, kun pelaamattomia päiviä on takana 48 ja ensimmäistä kertaa minusta todella tuntuu siltä, että selviän tästä voittajana.

Toivon, että blogistani on hyötyä jollekin, joka painii samojen ongelmien kanssa. Tiedän, että tästä tulee olemaan hyötyä ainakin minulle. Tämä on uuden elämäni alku.

2 kommenttia:

  1. Nyt luin ensimmäinen tekstisi! Moni juttu on kuin omasta kynästäni. Kiitos blogistasi!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lukea uutta selviytymistarinaa, koska olen aivan varma, että sellainen sinunkin tarinasta tulee :)

    VastaaPoista